Home News and Events Proiectul Școala Blue and Yellow – Hope for Ukraine

Proiectul Școala Blue and Yellow – Hope for Ukraine

by transylvania college

Datorită prietenilor, donatorilor și sponsorilor noștri am putut susține Școala Blue and Yellow din Cluj-Napoca. Cu fondurile primite, am achiziționat rechizite, cărți, tablete pentru elevi și computere pentru profesori. Pe lângă rechizite, cei 80 de elevi înscriși la Școala Blue and Yellow au primit zilnic micul dejun și prânzul. 40 de elevi din liceu și gimnaziu au primit tablete noi și 6 profesori au primit computere. De asemenea, am reușit să angajăm 6 profesori ucraineni.

La sfârșitul anului școlar, a fost organizată o festivitate de absolvire pentru a celebra cele 4 luni petrecute împreună.

Cartea Blue and Yellow – Hope for Ukraine

În urma lansării primei ediții a cărții Blue and Yellow – Hope for Ukraine în România, au fost tipărite 1.000 de exemplare, cu sprijinul T.I.E.F. Cărțile au fost distribuite în toată țara, de la școli până la centre și tabere pentru refugiați ucraineni. Cărțile i-au ajutat pe copii să-și exprime sentimentele și emoțiile în timp ce colorau, desenau sau scriau propriile lor povești.

Cele 13 județe în care au ajuns cărțile sunt: ​​Cluj, Zalău, Satu Mare, Călărași, Ilfov, Mureș, Prahova, Sibiu, Bacău, Brașov, Buzău, Galați, Botoșani.

Training de gestionare a traumei pentru profesori

În lunile aprilie și mai, am conceput împreună cu specialiștii în traumă ai echipei T.I.E.F din S.U.A, un training despre traume și efectele războiului. Acesta a fost creat pentru profesorii și părinții ucraineni și români. Principalele obiective ale trainingului au fost acelea de a identifica semnele traumei asupra copiilor și de a crea activități care să îi ajute să se integreze în comunități noi, astfel încât să se simtă în siguranță.

Au fost organizate 4 traininguri, dintre care unul la Cluj-Napoca și 3 în mediul online. În total, au participat 3.000 de profesori.

Cursuri de limbă română și engleză pentru părinții ucraineni

În perioada aprilie-iunie, au fost organizate cursuri de limbă română și engleză pentru părinții ucraineni, cu scopul de a facilita integrarea în diferite comunități și medii. Fiecare curs a fost un program intensiv de limbă ce a durat o lună, cu 6 ore de curs în fiecare zi, de luni până vineri. Cursurile au fost oferite de specialiști în limbi străine din București. În total, au fost 80 de participanți prezenți la cele două cursuri organizate .

În cadrul cursurilor, participanții au primit și cartea Blue and Yellow – Hope for Ukraine.

Tabăra de vară We are One!

În perioada 20-25 iunie a avut loc tabăra de vară We are One!, dedicată copiilor ucraineni și părinților acestora. În cadrul taberei au fost desfășurate activități care au încurajat persoanele prezente să vorbească despre experiențele dificile cu care se confruntă, emoțiile și nevoile lor. Totodată, în programul zilnic au fost incluse și activitățile distractive și creative, care au adus atmosfera specifică taberelor de vară.

You may also like

Leave a Comment