Home Raports RAPORT DE ACTIVITATE 2022

RAPORT DE ACTIVITATE 2022

by transylvania college

Mesaj din partea președintelui

Într-o societate fluidă, în care totul se mișca foarte repede, de parcă timpul s-a comprimat, este important să ne întoarcem atenția către noi și cei din jurul nostru. Ultimul an ne-a amintit despre cât de importante sunt relațiile cu cei din jurul nostru și ne-a învățat că fiecare zi poate fi o celebrare a cunoașterii și bunăstării sinelui.

Când vorbesc despre InIm Institute, vorbesc despre comunitate, despre sentimentul de a fi împreună, despre apartenență, iar asta datorită faptului că InIm Institute este despre toți oamenii. Profesorii sunt, la rândul lor, traineri fără să-și dea seama. Sunt trainerii noștri, care ne învață cu empatie și compasiune cum putem forma o comunitate și cu putem evolua de la un training la altul. Pot spune că InIm Institute este despre fiecare om în parte, care își aduce propriul aport pentru comunitatea noastră.

Mă simt împlinită când spun „InIm Institute”. Sunt înconjurată de oameni dedicați educației și a unui mod de viață în care fiecare se simte bine cu el însuși și cu ceilalți. Mulțumirile și aprecierile mele, ale noastre, echipei InIm Institute, merg către fiecare dintre voi, pentru că ne-ați oferit necondiționat puterea de a continua.

Simona Baciu

Simona Baciu
Președinte și Fondator Fundația Transylvania College
InIm Institute ; Autor al cărții The Teacher Within


Lansarea InIm Institute

După cei 3 ani în care am organizat traininguri și evenimente pentru starea de bine a profesorilor, a venit timpul să trecem la următoarea etapă. Datorită comunității care se extinde de la o zi la alta, căreia îi mulțumim din suflet pentru susținere și implicare, programul nostru a evoluat, devenind, astfel, InIm Institute.

Fiind subliniată tot mai frecvent necesitatea reducerii nivelului de stres, InIm Institute creează, experimentează, testează și adoptă structurile de predare axate pe dezvoltarea inteligenței emoționale, înțelepciunii, solidarității și rezilienței. Scopul nostru este să construim o comunitate într-un spațiu multidimensional, unde Profesorii Buni și elevii lor să simtă că aparțin. Împreună, extindem calitățile minții, ale sufletului și inimii, care să ne permită progresul dezvoltării personale și interpersonale.

Suntem mândri și bucuroși că programele noastre de training au fost livrate deja în 17 județe din țară, la un total de 1.860 de profesori absolvenți, care au un impact direct asupra a aproape 50.000 de elevi.

Conferința Învățăm Împreună. Creăm o cultură a apartenenței în școli

Anul acesta, evenimentul a avut loc în data de 5 noiembrie și ne-am bucurat să vedem că peste 250 de persoane au fost prezente în sală, iar pe rețelele sociale, evenimentul a fost urmărit de circa 12.000 de utilizatori.

Evenimentul aflat la cea de a treia ediție a fost structurat pe mai multe momente și a cuprins discursuri ale Keynote Speakerilor, două paneluri de discuții și 9 ateliere tematice. I-am avut alături de noi pe Gilda Scarfe, Susan Shapiro, Laura Turner-Essel, Simone Sawyer, Eddie Myhre, Barbara Bulc, Oana Moșoiu, Carmen Petcu, Monica Anisie, Marinela Marc, Adrian Opre, Ramona Buzgar, Carmina Trâmbițaș-Vakulovski, Emilia Botezan, Ioana Iuga, Adria Berari, Ioan Pristavu.

Conferința Învățăm Împreună. Creăm o cultură a apartenenței în școli a fost un real succes pentru noi, iar acest fapt a rezultat nu doar rezultatele obiective, ci și din reacțiile fiecărui participant. Am stârnit un val de emoții, atât în sală, cât și în online. „Felicitări pentru tot ce faceți!” am auzit pe tot parcursul evenimentul, ceea ce ne-a motivat să duce la bun sfârșit evenimentul, dar și să pregătim un nou eveniment anul viitor: o nouă conferință dedicată stării de bine în educație.

Blue and Yellow School – Hope for Ukraine

Datorită prietenilor, donatorilor și sponsorilor noștri am putut susține Școala Blue and Yellow din Cluj-Napoca, prin care elevii ucraineni își continuă studiile. Cu fondurile primite, am achiziționat rechizite, cărți, tablete pentru elevi și computere pentru profesori. Pe lângă rechizite, cei 80 de elevi înscriși la Școala Blue and Yellow au primit zilnic micul dejun și prânzul. 40 de elevi din liceu și gimnaziu au primit tablete noi și 6 profesori au primit computere.

Împreună cu T.I.E.F, am creat Cartea Blue and Yellow – Hope for Ukraine prin care copii să-și exprime sentimentele și emoțiile în timp ce colorau, desenau sau scriau propriile lor povești. Au fost tipărite 1.000 de exemplare, distribuite în toată țara, de la școli până la centre și tabere pentru refugiați ucraineni.

Am organizat traininguri de gestionare a traumelor pentru profesorii și părinții ucraineni și români, precum și cursuri de limba română și engleză pentru părinții ucraineni, cu scopul de a facilita integrarea în diferite comunități și medii.

În perioada 20-25 iunie a avut loc tabăra de vară We are One!, dedicată copiilor ucraineni și părinților acestora. În cadrul taberei au fost desfășurate activități care au încurajat persoanele prezente să vorbească despre experiențele dificile cu care se confruntă, emoțiile și nevoile lor. În programul zilnic au fost incluse și activitățile distractive și creative, care au adus atmosfera specifică taberelor de vară.

Luna Stării de Bine a Profesorului în educația românească

În luna februarie a anului 2022, am organizat cea de-a treia ediție a Lunii Stării de Bine a Profesorului. Am creat acest concept din dorința de a promova beneficiile stării de bine a profesorilor, în clasă și în afara ei, pentru că sănătatea emoțională și socială a profesorului are un impact pozitiv în comportamentul și succesul școlar al elevilor.

Pe tot parcursul lunii, am organizat o serie de activități online dedicate profesorilor, menite să le ofere sprijinul necesar pentru ca ei să se simtă confortabil în rolul lor de creatori de educație și să transmită mai departe, elevilor, bucurie, entuziasm și atitudine pozitivă. Pe întreaga perioadă a evenimentului am lansat provocări săptămânale, workshop-uri online săptămânale împreună cu trainerii noștri și am lansat nou Podcast din seria Well-Being Around the World cu invitați internaționali sau din diaspora.

Text, whiteboard

Description automatically generated with medium confidence

Săptămâna Sănătății Emoționale

Anul acesta ne-am aflat la cea de-a doua ediție, debutul fiind în anul 2021. Întreaga activitate s-a desfășurat pe grupul nostru de Facebook Săptămâna Sănătății Emoționale, unde participanții postau fotografii sau videoclipuri cu elevii care îndeplineau cu entuziasm provocările pe care noi le-am lansat. De la o zi la alta, vedeam cum numărul înscrișilor din grupul nostru crește. Circa 100 de noi înscriși zilnic ne-au făcut să numărăm un total de 4.500 de participanți în acest an.

În cea de-a doua zi extra, respectiv 31 mai, a avut loc Webinarul dedicat importanței sănătății emoționale. Webinarul a adunat un număr de 7000 de vizualizări, 240 de comentarii și 22 de distribuiri.

Cartea Ghidul Profesorului din tine

Simona Baciu și Susan Shapiro au lansat o nouă carte, Ghidul Profesorului din Tine, culegere ce conține 100 de exerciții de respirație, meditație, concentrare și reflecție, prin care profesorul devine conștient de sine, de valorile și calitățile sale. Profesorul învață tehnici pentru a trăi în momentul prezent, care îl vor ajuta să-și recapete energia în momentele dificile din timpul unei zile și va descoperi cum să se înțeleagă mai bine pe sine, să-și asculte gândurile, să-și înțeleagă emoțiile și să facă alegeri conștiente pentru starea de bine, a sa și a elevilor săi.

Calendarul clasei

În 2022 am lansat un nou produs, Calendarul clasei 2022/2023 pe care am încercat să-l facem în acord cu nevoile profesorilor și ale elevilor, încurajând și posibilitatea de a fi personalizat. Realizat sub formă de planner, poate fi lipit pe perete și este prevăzut cu spații libere, pentru a putea fi completat cu sărbători, serbări, excursii, teste, teze sau orice alt eveniment pe care vă doriți să îl marcați împreună cu elevii. Calendarul oferă posibilitatea scrierii regulilor și valorilor clasei, elemente care contribuie la susținerea comunității create în sala de clasă.

Despre Fundația Transylvania College

Fundaţia Transylvania College este o fundație de utilitate publică, înființată în anul 1996, cu scopul de a susține educația de excelență, atât cea formală, cât și cea nonformală.

În decursul anilor, Fundația Transylvania College a înființat instituțiile de învățământ particular, Grădinița Happy Kids și Transylvania College | The Cambridge International School in Cluj, a organizat cursuri și traininguri pentru îmbunătățirea sistemului de învățământ, programe de dezvoltare a cadrelor didactice, precum și programe de educație non-formală, de tip Școala Altfel, lansând numeroase idei inovatoare. Astfel, fundația a organizat programe after school, tabere de mindfulness, tabere de vară, de tip daycamp și tabere de robotică, a inițiat programe de educație financiară, educație ecologică, programe de implicare în comunitate și de strângere de fonduri. Toate aceste programe, alături de numeroasele conferințe naționale și internaționale organizate pe teme educaționale și de formare personală și profesională au situat Fundația Transylvania College în rândul celor mai cunoscute instituții de interes public.

Primul proiect al Fundației Transylvania College a fost Grădinița Happy Kids, azi școala Transylvania College | The Cambridge International School in Cluj, care oferă o educație modernă, la cele mai înalte standarde internaționale celor peste 650 de elevi proveniți din 25 de țări, de pe 6 continente. Proiectele educaționale se desfășoară într-un campus modern, prima clădire verde construită pentru educație în România, unde copiii învaţă, se joacă şi descoperă lumea în săli de clasă spaţioase, cu multă lumină naturală, construite după principiul clădirilor verzi, iar elevii şcolii se bucură de o bibliotecă multimedia, o sală de artă, o sală de muzică, o sală de business şi laboratoare dotate cu ultima tehnologie, precum şi o piscină dedicată copiilor cu vârste între 4 luni şi 10 ani.

You may also like

Leave a Comment